25 apr 2014

10 GRAS speelplaatsen extra per jaar

Opening GRAS-project Het Kriebelhuis Gent - 25 april 2014

Op vrijdag 25 april 2014 opende schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd de Groene en Avontuurlijke Speelplaats (GRAS) in basisschool Het Kriebelhuis in de Brugse Poort. Voor Elke de uitgelezen kans om bij de start van dit GRAS-project de directeur, ouders en het schoolteam te bedanken. Het omvormen van de vaak saaie, grijze buitenruimte van onze basisscholen tot Groene en Avontuurlijke Speelplaatsen (GRAS) is een bewuste zet.

 

Schepen Elke Decruynaere: "Voor steeds meer kinderen is de speelplaats dé enige buitenplek waar ze dagelijks spelen. Deze buitenplek groen en avontuurlijk aanleggen is belangrijk voor hun gezondheid en voor hun emotionele, intellectuele en sociale ontwikkeling. Bovendien helpt het ons in ons streven om Gent meer groen te kleuren."

Met een jaarlijks budget van 32.000€ en de ondersteuning van een halftijdse coördinator zullen 10 bijkomende GRAS-projecten per jaar gerealiseerd worden. De scholen kunnen ondersteuning vragen om een participatief traject op te starten met de leerkrachten, de kinderen en hun ouders. Want alleen als zij er samen hun schouders onder zetten hebben de GRAS speelplaatsen echt kans tot slagen.