13 nov 2015

1400 extra plaatsen in kinderopvang sinds 2006

Elke Decruynaere - Commissie Onderwijs, Personeel en FM - 10 november 2015 Tijdens de commissie Onderwijs van afgelopen dinsdag, stelde schepen van Jeugd het 'Rapport over het aanbod kinderopvang voor baby's en peuters in Gent' voor.

Elke Decruynaere

Net zoals afgelopen jaren, kennen we opnieuw een stijging van de dekkingsgraad. Dat is de verhouding van het aantal plaatsen tegenover het aantal kinderen. Opnieuw kunnen dus meer kinderen in de kinderopvang terecht. Gent haalt de Vlaamse doelstelling om tegen 2016 voor de helft van de kinderen een opvangplaats te voorzien. We zijn op de goede weg.

Voor schepen Elke Decruynaere is er geen reden om te berusten: "Teveel ouders ondervinden nog problemen bij het zoeken naar een geschikte plaats. In sommige buurten is er wel nog een tekort en bovendien is er meer vraag naar inkomensgebonden tarieven. Dat maakt dat het voor kinderopvanginitiatieven, die hiervoor geen subsidies krijgen van de Vlaamse Overheid, zeer lastig is." Daarom blijft de Stad Gent bij nieuwe projecten crèches bouwen en privé-initiatieven aanmoedigen.