10 mei 2013

3300 atleten met beperking sporten 4 dagen in Gent

De Gentenaar - 10 mei 2013 Vier dagen lang brandt de vlam van de hoop op het Sint-Pietersplein. Gent organiseert tot en met zaterdagavond de 32ste editie van de 'Special Olympics'.3.300 Belgische sporters met een mentale beperking strijden in 19 disciplines om de titel.

Prinses Astrid mocht het evenement woensdag officieel openen, maar dé sterren van de avond waren toch De Romeo's. 'Ik strijd om te winnen, en mocht ik niet winnen, moge mijn poging moedig zijn!' Onder dat motto nemen de sporters met een mentale beperking het tegen elkaar op tijdens hun Nationale Spelen: de Special Olympics.

Voor de eretribune werden de sporters ? naast het prinsenpaar ? ook toegezwaaid door andere eminenties als Europees commissaris Karel De Gucht Open VLD), minister John Crombez (SP.A), burgemeester Termont (SP.A) en zowat het hele Gentse schepencollege, onder wie ook de schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen).

Zij gaat als sinds jaar en dag supporteren op de Special Olympics voor haar grote broer Korneel, die deelneemt in het wielrennen. 'Ik rijd op vrijdag en zaterdag de drie, vijf en zeven kilometer', zegt hij trots.