02 dec 2015

3 nieuwe jeugdlokalen in 2016

Elke Decruynaere ? Commissie Onderwijs, Personeel en Facility Management - 2 december 2015 Met die woorden lichtte schepen van Jeugd in de gemeenteraadscommissie de bouwplannen toe in het budget 2016.

"Investeren in een kind- en jeugdvriendelijke stad is niet alleen investeren in mensen, maar ook in jeugdlokalen."Elke Decruynaere

Voor jeugdwelzijnswerking vzw Jong staan 2 nieuwe bouwprojecten op stapel. Begin 2016 starten de werken voor een passieve nieuwbouw voor de kinder- en tienerwerking De Bonte Was en speel-o-theek Kiekeboe aan de Dampoort. In één beweging wordt ook enkele werken uitgevoerd aan basisschool De Vlieger.

Ook voor de kinder- en tienerwerking van Vzw Jong in het Rabot, El Paso, worden in 2016 de werken gestart voor een passieve nieuwbouw.

Jeugdbeweging FOS De Wilde Eend in Drongen krijgt volgend jaar een investeringssubsidie van €400.000 voor dringende renovatie van enkele bouwvallige lokalen, de uitbouw van het 1ste Nautisch jeugdcentrum in Vlaanderen en uitbreiding van de jeugdverblijfsaccomodatie voor stadsklassen, jeugdverenigingen en andere gebruikers.

"Bijkomend kunnen Gentse jeugdbewegingen nog steeds beroep doen op onze twee lokalenconsulenten, investeringssubsidies en toelagen voor kleine herstellingen", voegt schepen Decruynaere nog toe.