13 mei 2015

5 jaar Opvoedingswinkel

Opvoedingswinkel Gent blaast 5 kaarsjes uit ? Elke Decruynaere ? 13 mei 2015 In de Opvoedingswinkel Gent kunnen ouders sinds vijf jaar terecht met opvoedingsvragen over kinderen van 0 tot 18 jaar.Naast het individuele aanbod bouwde de Opvoedingswinkel een groepsaanbod in de buurten uit.

 

 

Bij voorkeur op plaatsen waar ouders al komen en in samenwerking met buurtorganisaties.

Het aanbod wordt gesmaakt. Dat blijkt uit de cijfers: het aantal ouders dat gebruik maakte van het aanbod steeg doorheen de jaren, met in 2014 760 individuele contacten.
Het aanbod bereikt de laatste jaren ook een divers publiek. Naar de toekomst toe wil de Opvoedingswinkel Gent meer ouders van tieners ondersteunen en het aanbod in samenwerking met partners in de wijken uitbreiden.

Schepen Decruynaere: 'Ouders zijn de eerste opvoeders. Factoren zoals stress, een onverwachte of ingrijpende gebeurtenis, een verschil in aanpak tussen beide ouders, een scheiding, een verhuis of een temperamentvol karakter kunnen hen uitdagen. Een extra duwtje in de rug, een goede babbel, de juiste handvaten en een warme doorverwijzing helpen hen weer op weg.'

Ga naar deze website voor meer informatie.