15 jan 2016

84 extra opvangplaatsen voor baby’s en peuters

Elke Decruynaere ? 11 en 15 januari 2016 Op dinsdag 11 en vrijdag 15 januari 2016 opende schepen van Kinderopvang 2 nieuwe kinderdagverblijven in de regio van de Brugse Poort.

Elke Decruynaere

Kinderdagverblijf Kobe en Nanou ligt op de site van het Jan Palfijn Ziekenhuis en biedt 56 plaatsen voor baby's en peuters.

Het tweede kinderdagverblijf De Bubbels bevindt zich aan het Seghersplein en heeft een capaciteit voor 28 kindjes. Deze crèche bevindt zich in het nieuw sociaal huisvestingsproject van WoninGent. In een eerste fase zijn het de kindjes van Kinderdagverblijf De Bron die op deze 2 locaties een plaats krijgen. Deze crèche sluit wegens renovatie haar deuren voor 2 jaar. De twee nieuwe kinderdagverblijven blijven ook na de heropening van de Bron bestaan.

Dit levert 84 extra opvangplaatsen op voor kinderen jonger dan 3 jaar. 'Niet alleen is Gent 2 mooie kinderdagverblijven rijker dankzij de goede samenwerking tussen de Stad, AZ Jan Palfijn en WoninGent. Bovendien creëren we bijkomende capaciteit in de regio van de Brugse Poort, 1 van de gebieden met het laagste aantal kinderopvangplaatsen in Gent. Dit moet de zoektocht van aanstaande ouders in deze buurt in de toekomst eenvoudiger maken', aldus schepen Elke Decruynaere.