23 nov 2014

90 jaar Wereld van Kina

Afgelopen zondag 23 november 2014 vierde de Wereld van Kina haar negentigste verjaardag. Net op de dag waarop de voorzitter van de vzw  "De Vrienden van het Schoolmuseum Michel Thiery" ook 90 jaar werd. 

 

"Mijn eeuwige dankbaarheid gaat uit naar iedereen die nu of in een ver verleden betrokken is, was of zal zijn bij de Wereld van Kina. Ik ben er zeker van dat we binnen 10 jaar vlot het honderdjarig bestaan zullen vieren. Deze plek is in mijn ogen het beste bewijs dat kindvriendelijkheid, duurzaamheid en stedelijkheid wel degelijk hand in hand gaan."

Elke Decruynaere, schepen van Jeugd

De Wereld van Kina is het natuurmuseum voor kinderen en jongeren, dat bestaat uit het Huis aan het St.-Pietersplein 14, en de Tuin aan Berouw 55.  

Ter gelegenheid van deze verjaardag werd een boek voor kinderen gelanceerd over de geschiedenis van het museum: "De Meester Tuin". Leo Michel Thiery was een Gents onderwijzer. In 1923 krijgt hij de opdracht van het stadsbestuur om een schoolmuseum uit te bouwen. Op 29 oktober 1924 werd het museum officieel geopend.  Het museum groeide uit tot een natuureducatief en cultureel centrum, later omgedoopt tot het Huis en de Tuin van Kina.

 

Meer informatie: 

www.dewereldvankina.be