15 mei 2013

Aanbod vakantieopvang 2013

Werkende ouders hebben nood aan opvang voor hun kinderen tijdens de vakanties. Door het stijgend aantal kleuters is het Gentse aanbod aan vakantieopvang niet groot genoeg. Bovendien wordt het stedelijke en particuliere zomeraanbod versnipperd bekend gemaakt in de folder van de Dienst Kinderopvang, de Reizen- en Kampengids van de Jeugddienst en de brochure 'Megazomer Maxifun'.Op vraag van Groen gemeenteraadslid Bram Van Braeckevelt liet schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd

Elke Decruynaere tijdens de commissie weten dat ze tegen de zomer van 2014 een groter en geïntegreerd aanbod aan vakantie-initiatieven wil verwezenlijken. De dienst kinderopvang, de jeugddienst en particuliere initiatieven zullen daarbij samenwerken om het aanbod op elkaar af te stemmen en betaalbaar te houden.

Schepen Decruynaere: "Wie nog vakantieopvang zoekt voor deze zomer, kan best contact opnemen met de informatiebalie van de Jeugddienst. Zij hebben een mooi overzicht van alle beschikbare vrije plaatsen en kunnen doorverwijzen naar de juiste organisaties".

Voor meer informatie: Reizen en Kampengids