07 okt 2020

Academische Special op Urgent.fm

Op woensdag 7 oktober trapte Spoetnik, het studentenprogramma van Urgent.fm, met een academische radiospecial het academiejaar opgang. Vanuit hun pop-up radiostudio in het Krookcafé ontvingen presentatoren Marieke en Freyan gasten uit het brede academische kader. In de eerste aflevering van dit jaar spraken ze onder meer met studentenvertegenwoordigers van de HOGENT en de UGent, met de UGent-rector Rik Van de Walle en met de Gentse schepen van Onderwijs, Elke Decruynaere.

In de Academische Special gingen de presentatoren samen met hun gasten op zoek naar antwoorden op vragen zoals: Hoe het is om jong te zijn in deze stad, in deze tijden?

De Gentse schepen van Onderwijs gaf aan dat het nodig is om onszelf heruit te vinden en daarbij te kijken naar wat er binnen de maatregelen nog mogelijk is. Hoewel dus niet alles kan plaatsvinden, is er nog wel het een en ander mogelijk.

“Ik ben bijzonder enthousiast hoe de studentenverenigingen ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk studentenactiviteiten kunnen doorgaan”, zegt Elke Decruynaere. Tot slot herhaalde ze haar aanmoediging aan eerstejaarsstudenten om zich aan te sluiten bij een studentenvereniging: “Het is de beste manier om als student in Gent vrienden te ontmoeten en je netwerk uit te bouwen”.

 

Herbeluister de volledige aflevering bij Urgent.fm