01 jun 2016

Bananen en perziken vervangen 2 ton choco

Jong geleerd is oud gedaan, dacht schepen Elke Decruynaere. Ze besliste in alle stedelijke scholen en crèches een punt te maken van gezonde voeding. Ouders en medewerkers waren ook al vragende partij voor een alternatief voor de boterham met choco als vieruurtje.

Wetenschappelijk onderzoek alarmeert: steeds meer kinderen lijden aan ernstig overgewicht.
Ook tv-programma’s als Over Eten wijzen ons op een probleem. Daarom schakelen we over op fruit, groenten, granen en zuivel. De impact is niet min: de dienst Kinderopvang alleen al verbruikte tot nu per jaar niet minder dan twee ton of 8.000 potten choco.

Met campagnes als De Bende van Burger Boef en een project met Vita Mike als gezicht, werkt de Stad Gent al enkele jaren rond gezondheid.

De Wijkgezondheidscentra spelen hierin een belangrijke rol. De campagnes bereiken niet alleen stedelijke scholen maar ook die van het katholieke net en het gemeenschapsonderwijs.

Partners in crime vinden we vooral in de wijken Sluizeken-Tolhuis-Ham, Rabot, Bloemekeswijk en Sint-Amandsberg.

Schepen Elke Decruynaere: “De gezondheid van de kinderen belangt natuurlijk alle ouders aan. Tegelijk zien we dat kinderen van thuis uit elke dag fruitsap meekrijgen of hun neus ophalen voor schoolmaaltijden. Ook daaraan willen we werken. De gezonde vieruurtjes zijn een eerste stap.”


Jouw ervaringen en suggesties delen via sociale media?

#gezondbegonnenishalfgewonnen #gent