06 jul 2021

52 extra zomeractiviteiten voor kinderen en jongeren dankzij subsidie Beestige Zomer

Zo'n 65 burgers en organisaties gingen in op de oproep om extra zomeraanbod te creëren in Gent. De jury keurde 52 voorstellen goed, die samen een ondersteuning krijgen van 75.000 euro. De ingediende projecten zijn divers en gaan van zomeropvang voor jonge kinderen, over culturele activiteiten, sport, jeugdwerk tot activiteiten rond ondernemerschap bij jongeren.

 

De projecten gaan door in verschillende Gentse wijken:
Dampoort, Sint-Amandsberg, Drongen, Brugse Poort-Rooigem, Rabot, Wondelgem, Gentbrugge, Stationsbuurt-Noord, Muide-Meulestede-Afrikalaan, Zwijnaarde, Sluizeken-Tolhuis-Ham, Nieuw-Gent, Bloemekenswijk, Watersportbaan-Ekkergem en Binnenstad.

Enkele projecten uitgelicht

The Wonder House (St-Bernadette Wijk) van Aldo Jose Gutierez Espinoza
Aldo organiseert in de maand juli tal van creatieve workshops, vanuit een verlaten sociale woning in de Bernadettewijk die hij als uitvalsbasis gebruikt. Dit project kadert binnen een groter project, The Wonder Path, waarin een avontuurlijk parcours zal worden aangelegd door de tuinen van de leegstaande sociale woningen.

DIY Workshops van Girls Go Boom
Jeugdhuis Girls Go Boom gaat een 2e Beestige Zomer in met workshops gericht op meisjes, (trans)vrouwen en non-binaire personen van 14 tot 30 jaar. In juli en augustus organiseren ze skill & crafts workshops rond het DIY (do it yourself) principe: leuke dingen kan je gewoon zelf maken. Ze stimuleren daarbij creativiteit en experiment, zonder het gezellig samen-zijn uit het oog te verliezen.

Alif/Alive van Graffiti
Alif/Alive is een project waarbij met enkele organisaties (Averoes, Ergenekon, …) aan de slag wordt gegaan rond de fusie van graffiti en klassieke Arabische kalligrafie. De workshops richten zich tot jongeren tussen de 10 en 18 jaar en zetten specifiek in op een positieve culturele beleving van jongeren met een Islamitische achtergrond.

Een Bijzondere Beestige Zomer op de Boerderij! van vzw Vrienden van de Campagne
Dit project wil adolescenten met een beperking op een leuke manier laten kennismaken met de boerderij: ze kunnen de dieren voederen, meewerken in de moestuin en de gekweekte groenten bereiden.

Online "Vakantiezoeker"

Deze extra activiteiten komen bovenop het uitgebreide vakantie-aanbod dat door het jeugdwerk en de Jeugddienst georganiseerd worden. Om je weg te vinden tussen de vele vakantieactiviteiten, de 20 speelpleinwerkingen, het aanbod van het jeugdwelzijnswerk… is er sinds kort een handige tool beschikbaar.

Vind op 1, 2, 3 een vakantieactiviteit op maat van je kind of jezelf. Hoe?
Dat kan via de Vakantiezoeker of via printbare wijkoverzichten. Je kan makkelijk filteren op wijk, leeftijd, periode, type aanbod en korting. De tool bundelt zowel allerlei soorten kampen, als alle Gentse speelpleinwerkingen, losse activiteiten en nog zoveel meer. Dit is slechts een overzicht. Wil je aanvullend meer info over kampen buiten Gent, opvang, speelpleinwerkingen, speelstraten...?

Informeer je verder op de pagina Vakantiepret.

Nog vragen?
Contacteer de Jeugddienst
Jeugddienst Stad Gent — Kammerstraat 12, 9000 Gent

09 269 81 10
[email protected]
https://www.stad.gent/jeugd