14 jul 2015

Bezoektoer aan de speelpleinwerkingen

Elke Decruynaere ? 14 juli 2015 ? diverse locaties Schepen van Jeugd maakte samen met de Jeugddienst, vzw Jong en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerkingen een rondrit langs zes speelpleinwerkingen. De rit startte met een bezoek aan

Elke DecruynaereBaobab, een nieuw, inclusief speelplein in Oostakker. Nadien ging het richting 't Speelakkertje. De particuliere werking aan Edugo startte dit jaar, met succes en op vraag van vele ouders, als een volledagspeelpleinwerking. Dit was meteen een schot in de roos.

Next stop: de Speelkriebel in Gentbrugge. Ook deze werking draait volledig op vrijwilligers. Een broodje eten gebeurde bij de Pretfabriek in Sint-Amandsberg. Twee jaar na de omvorming van Grabbelpas tot een stadsbrede volledagwerking, zonder inschrijving en met busvervoer, blijkt dit opnieuw een succes.

Als laatste toonde vzw Jong de laagdrempeligheid van speelpleinwerking aan tijdens het bezoek aan de werkingen in de Fluweelstraat en Malem. Elke Decruynaere: "We spenderen niet minder dan 260.000 euro om kinderen en jongeren op een laagdrempelige manier, via de 27 speelpleinwerkingen, een zinvolle, avontuurlijke en uitdagende vakantie aan te bieden. Deze bezoeken tonen dat dit een goede investering is."