19 apr 2021

Buitenspeeldag in thema van Olympische Spelen

De Gentse buitenspeeldag staat dit jaar volledig in het teken van de aanstaande Olympische Spelen. Op woensdag 21 april 2021 kunnen kinderen deelnemen aan 7 sportieve uitdagingen. Dat kan in 10 Gentse parken, maar de opdrachten zijn laagdrempelig en dus ook heel makkelijk in de eigen tuin of straat uit te voeren.

 

In 10 Gentse parken maar ook in tuin of buurtpark

 

"Buiten spelen kreeg in corona-tijden extra belang, o.a. in het kader van mentaal welzijn. Het is een manier waarop kinderen zich kunnen uitleven op een veilige manier."

Elke Decruynaere, schepen van Jeugd

Alle kinderen zijn op woensdag 21 april welkom tussen 13 en 17 uur op één van de 10 locaties, waar ze onder begeleiding van Sportaround 7 sportieve uitdagingen kunnen aangaan. De locaties gaan van Wijkpark De Porre tot het Drongenplein. Om te vermijden dat er een te grote groep kinderen naar de locaties komt, staan er online ook variaties van de opdrachten die de kinderen thuis kunnen uitvoeren. Ook de scholen zijn op de hoogte gebracht van de Buitenspeeldag. Wie wil weten of zijn school meedoet aan de Olympische Buitenspelen, kan contact opnemen met de school zelf.

Olympische atleten stellen de opdrachten voor

Aan de hand van filmpjes leggen olympische atleten als Bashir Abdi en Eline Berings de 7 sportieve opdrachten uit. De filmpjes zijn terug te vinden op de Facebookpagina van Sportaround en die van Jeugddienst Gent. Ook na de buitenspeeldag blijven de opdrachten nog online staan.

 

"Vorig jaar moesten we tijdens de buitenspeeldag in ons kot blijven, dus trek er woensdag zeker op uit naar het speelplein, het park of het bos in je buurt en geniet van het lentezonnetje! Je kan de challenges van Sportaround gaan uitvoeren in 10 parken, maar ook in je eigen tuin of buurt."

Elke Decruynaere, schepen van Jeugd

Wie hard genoeg traint, kan natuurlijk zijn grenzen verleggen. Kinderen die zichzelf bewezen hebben tijdens de Olympische Buitenspelen verdienen een diploma. Zo'n diploma kan binnenkort gedownload worden via de website buitenspeeldag.

 

Meer informatie

Buitenspeeldag GentJeugddienst Gent

Sportaround & Olympische atleten: Bashir Abdi en Eline Berings