09 jun 2016

Circusplaneet deelt expertise met publicatie “Kijk naar mij!”

Op donderdag 9 juni stelde schepen van Jeugd in Malem de publicatie "Kijk naar mij!" van Circusplaneet officieel voor. Ze werd hierin bijgestaan door een jongeman die met behulp van een diabolo het publiek betoverde.Elke Decruynaere

Gent wil een kind- en jeugdvriendelijke stad zijn voor alle kinderen en jongeren, ook voor kwetsbare kinderen en jongeren die op veel vlakken minder kansen krijgen. Een zinvolle vrijetijdsbesteding kan naast het onderwijs enorme ontwikkelingskansen bieden.

 Schepen Elke Decruynaere: "Circusplaneet slaagt erin op een eigenzinnige en speelse wijze kinderen en jongeren een sprong te laten wagen. We vroegen hen dan ook hun expertise te delen over hoe ze daarbij zeer kwetsbare kinderen op een haast vanzelfsprekende wijze bereiken."

Het antwoord op deze vraag werd, in samenwerking met de Jeugddienst, de inspirerende publicatie "Kijk naar mij!". Hierin worden de methodieken van Circusplaneet vzw uit de doeken gedaan. Het werk, geschreven door Circusplaneet-medewerker Steven Desanghere, is doorspekt met concrete tips en verhalen: een rijke bron van inspiratie dus voor al wie met kinderen en jongeren werkt.

Meer info : http://www.circusplaneet.be/