05 jun 2019

Elke Decruynaere neemt collega's mee op sleeptouw in de kinderopvang

Op woensdag 5 juni 2019 konden de nieuwe raadsleden kennismaken met de werking van de kinderdagverblijven, peutertuinen en de buitenschoolse opvang van Dienst Kinderopvang Stad Gent. Dit bezoek kwam er naar aanleiding van ‘Expeditie Zorg’ van de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Met die actie roept VVSG de nieuwe besturen op om te blijven investeren in een kwalitatief zorgaanbod. Schepen Elke Decruynaere en de directeur van Dienst Kinderopvang nodigden naar aanleiding van dit initiatief de nieuwe raadsleden uit.

“Als Stadsbestuur namen ons voor om meer ‘buiten het stadhuis’ te treden met de raadsleden. Deze bezoekdag brengt dat voornemen in de praktijk. Ik hoop dat de raadsleden zich laten inspireren om de komende jaren samen het lokaal verhaal te schrijven.”

Elke Decruynaere, schepen van Opvoeding Gent

De Dienst Kinderopvang Stad Gent stelde een dagprogramma samen waarbinnen de brede werking van de dienst aan bod komt: de opvang van baby’s en peuters in de kinderdagverblijven en peutertuinen, de buitenschoolse en vakantieopvang (3-12 jaar), de verschillende profielen van het aanbod, grote en kleine locaties, autonome locaties en degene verbonden aan een school ... In de voor- en namiddag bezochten de deelnemers van verschillende gemeenteraadsfracties in kleine groepjes twee opvanginitiatieven. Over de middag kregen ze een algemene uitleg over de visie en aanpak in het organiseren van kinderopvang in Gent voor kinderen van 0 tot en met het zesde leerjaar.

Stad Gent investeert al decennia in het organiseren van goede en betaalbare kinderopvang. Zowel voor baby’s en peuters als kleuters. De werking van Dienst Kinderopvang is in binnen- en buitenland geroemd als good practice. Hoe je dat doet, dat komen de raadsleden vandaag te weten. Ze kunnen bovendien van dichtbij het – te vaak ondergewaardeerde, maar o zo belangrijke - werk van de kinderbegeleiders ervaren.

 

Meer informatie

VVSG