16 dec 2020

Coronaveilig blokken in ICC Gent en Dienstencentrum Ledeberg

Het coronavirus stak er in augustus een stokje voor, maar in de kerstvakantie voorziet de Stad Gent weer locaties om te blokken. Dat kan coronaveilig in het ICC of in Dienstencentrum Ledeberg, samen goed voor 192 plaatsen. Studenten moeten vooraf een plaats reserveren.

 

Tijdens de tweede zit in augustus kreeg Student in Gent bijzonder veel hulpkreten van studenten binnen. Veel van de locaties om samen te studeren konden immers door de coronapandemie niet openen, en voor veel studenten is zo’n locatie een belangrijk onderdeel van een goede blokperiode. De Stad Gent kan in de kerstvakantie twee coronaveilige locaties openen. Het ICC biedt plaats aan 152 studenten, Dienstencentrum Ledeberg heeft 40 plaatsen.

Studenten kunnen vanaf 17 uur vandaag, woensdag 16 december 2020, een plaatsje reserveren via www.stad.gent/studenten/bloklocaties

"Jaarlijks voorzien we samen met de hogeronderwijsinstellingen bloklocaties voor studenten. Dit jaar is dat nog belangrijker, omdat samen studeren voor veel studenten een van de weinige mogelijkheden is om elkaar te ontmoeten".

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs, Opvoeding, Gezinsbeleid, Outreachend Werk en Jeugd

Blokken in het ICC en Dienstencentrum Ledeberg kan van 21 december 2020 tot en met 24 januari 2021. Dat gebeurt coronaveilig en in twee shifts, één overdag en één 's avonds.
Op feestdagen zijn de bloklocaties gesloten.
Op kerst- en oudejaarsavond is het wel mogelijk om de eerste shift te komen studeren. Studenten moeten vooraf reserveren en vrijwilligers leiden alles in goede banen.

Er zijn nog andere plaatsen om samen coronaveilig te studeren. Zo zijn er jeugdverenigingen en organisaties die hun lokalen openstellen, en zorgen ook de Gentse onderwijsinstellingen voor bloklocaties.

Meer informatie

Alle locaties zijn gebundeld op de website www.blokmap.be

Student in Gent