18 okt 2019

Dag van de jeugdbeweging 2019

Maar liefst 10.000 jongeren uit Gentse jeugdbewegingen vieren op vrijdag 18 oktober 2019 de Dag van de Jeugdbeweging in het Coyendanspark. Dit jaar vraagt het jeugdwerk aandacht voor het psychisch welzijn van jongeren.

Ook het Fonds Ga voor Geluk, dat ijvert voor de preventie van depressie en suïcide bij Vlaamse jongeren, en Warme William tekenen present in het Coyendanspark. Warme William is de mascotte van het samenwerkingsverband tussen de Stad Gent en tal van partners om het mentaal welbevinden en de veerkracht van kinderen en jongeren te versterken. Psychisch welzijn is een thema dat veel jongeren nauw aan het hart ligt en ook in de jeugdbewegingen wordt hier bij stilgestaan. Een jeugdbeweging kan zo nog meer de plek zijn waar jongeren zich thuis voelen. Ook de mensen van Joetz vzw zullen met hun campagne #WhatThePok aanwezig zijn om jongeren op een ludieke manier over de gevaren van stress te vertellen.

'Wekelijks trekken 10.000 kinderen en jongeren naar onze Gentse jeugdbewegingen. Het jeugdwerk brengt niet alleen kinderen en jongeren samen, maar smeedt ook banden tussen ouders en versterkt de contacten in de buurt. Door tijdens de Dag van de Jeugdbeweging aandacht te vragen voor het psychisch welzijn van jongeren, wil het jeugdwerk nog meer zorgen voor een warme plek voor iedereen.' Elke Decruynaere, schepen van Jeugd

Programma

Op de Dag van de Jeugdbeweging staan tal van activiteiten op het programma. In het Coyendanspark kunnen Gentse leden en leid(st)ers hun lievelingsliedjes aanvragen bij de Radio-Caravan en de benen losgooien tijdens de Minifuif voor Maxipret. Een liveband zorgt tussendoor voor nog meer ambiance. Jongeren kunnen zich uitleven op het springkasteel of elkaar uitdagen in massaspelen. 

Lokale leveranciers

Voor de editie van 2019 wordt sterk ingezet op lokale samenwerking. Ohne, de verpakkingsloze winkel, zorgt voor appels als vieruurtje en Robinetto, leverancier van herbruikbare bekers, zorgt ervoor dat leden en leid(st)ers hun dorst kunnen lessen met verse frisdrank.

Klik op onderstaande links voor meer info:

Fonds Ga voor Geluk, Warme William#WhatThePok, Joetz vzw 

Programma Dag van de Jeugdbeweging