05 okt 2016

Dag van de Leerkracht

Beste leerkracht, Vandaag is jouw dag. Een dankbare gemeenschap rolt de rode loper voor je uit. De zon schijnt extra vandaag, en nee, je beeldt het je niet in: de leerlingen hebben uitzonderlijk veel zin in extra huiswerk.Het belang van een enthousiaste leerkracht voor het opgroeien van een kind kan niet genoeg worden benadrukt. Opdat kinderen en jongeren nieuwsgierig, kritisch en met zelfvertrouwen opgroeien, is het nodig dat ze aangemoedigd worden, gecorrigeerd, ondersteund en uitgedaagd. Elke dag opnieuw ga je die gigantische uitdaging aan, met engelengeduld en hopelijk ook met duivels veel plezier.

Elke dag het vertrouwen verdienen dat ouders en leerlingen in je stellen: dat dwingt bewondering af ? en niet alleen vandaag.

Deze inzet wordt gewaardeerd. En het blijft niet alleen bij lovende woorden: vanaf dit schooljaar kunnen alle Gentse leerkrachten rekenen op het Onderwijscentrum. Het centrum wil leerkrachten bij staan met heel concrete tips om het vroegtijdig schoolverlaten terug te dringen en kleuterparticipatie te doen stijgen. We willen het beste halen uit élke leerling. Het Onderwijscentrum is er voor jou, dus aarzel vooral niet om straks op hen beroep te doen.

Geniet alvast van deze dag, maar uiteraard ook van alle andere schooldagen.

Met grote bewondering en heel veel dank,

Met vriendelijke groeten,

Elke  Decruynaere