23 mei 2013

In de wachtkamer van Kind en Gezin

"Hoe oud is die van u?"  Ongetwijfeld de meest gestelde vraag in de wachtkamer van Kind & Gezin. Aan die consultaties houd ik goede herinneringen over. Geen betere plek voor een babbeltje met andere jonge ouders uit de buurt. Iedereen komt er.

 

Wil je zien hoe divers onze stad wel is? Neem eens plaats in de wachtkamer of beter: help de vrijwilligers van K&G een handje bij het meten en wegen van de baby's.

 

Een echte ontmoetingsruimte en het ideale decors om het over opvoeden te hebben. Dat was ook de Gentse Opvoedingswinkel opgevallen. Ze brachten op dinsdag 21 mei tal van diensten en organisaties samen over het thema "opvoeden".  Het werd een zeer boeiende en druk bijgewoonde voormiddag over de vraag: hoe maken we van vindplaatsen (waar veel ouders komen) ook echte ontmoetingsplaatsen (waar ze met elkaar praten)?

 

Het antwoord zit hem in de omkadering. Geen Supernanny's die ouders als dummies behandelen maar deskundige luisteraars. Die niet alleen stoelen klaarzetten en koffie schenken maar helpen nij gênante stiltes. Wanneer je een speld kan horen vallen na het antwoord op de klassieke openingsvraag. Zoals die keer dat bleek dat het andere kindje even oud maar de helft zo klein was en al een grote ontwikkelingsachterstand had. Dan komt iemand die de gênante professioneel opvangt goed van pas.

Meer informatie vind je op Kind en Gezin en de Opvoedingswinkel