24 nov 2014

Debat : schepen Decruynaere en Dyab Abou Jahjah in Gent - 8/12/2014

Dyab Abou Jahjah schreef een boek over de toekomst van de etnische verhoudingen in West-Europa in het algemeen en Belgïë in het bijzonder: De stad is van ons ? Manifest van de nieuwe meerderheid. Hierin kaart hij - tegen de achtergrond van de politieke evolutie, etnische verhoudingen en demografische verschuivingen - niet enkel de problemen aan, maar formuleert hij ook oplossingen en concrete beleidsvoorstellen.   Over dit toekomstscenario voor West-Europa, waarin hij zowel autochtonen als allochtonen verantwoordelijk acht, gaat Dyab graag in debat. Hij deed dit eerder in Antwerpen met politicoloog Dave Sinardet en kamerlid Meyrem Almaci van Groen, maandagavond

8 december is Gent aan de beurt.

Daar gaat Dyab Abou Jahjah in gesprek met Elke Decruynaere, Gents schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd en Stijn Oosterlynck, hoofddocent Stadsociologie aan de UA.

Plaats van afspraak is de Bonbonnièrezaal van Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21, 9000 Gent. Je bent er welkom vanaf 19.00 uur, het debat start om 19.30 uur. De toegang is gratis, we vragen je enkel om vooraf je aanwezigheid te bevestigen bij Lut Lambert ([email protected]).

Na afloop kun je nog even napraten bij een drankje, het boek De stad is van ons aankopen en desgewenst laten signeren. Iedereen is welkom.

Klik hier voor meer info