11 jan 2019

Decruynaere haalt fel uit naar “brokkenparcours” regering

Het Nieuwsblad - 11 januari 2019 - Tuly Salumu

“Onkunde.” “Een brokkenparcours.” Onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen, foto) haalt op Twitter stevig uit naar de Vlaamse regering, nu het nieuwe inschrijvingsdecreet in de koelkast is beland.

Begin deze week hadden enkele scholen in De Gentenaar al gewaarschuwd voor problemen nu het verplicht digitaal inschrijven er dit jaar niet meer komt. Het nieuwe decreet dat de online inschrijvingen in Vlaanderen moest regelen, is vlak voor de eindmeet gestrand op een belangenconflict, ingeroepen door de Franstalige Gemeenschap in Brussel.

Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) reageerde daar “zwaar ontgoocheld” op. Maar volgens Gents onderwijsschepen Decruynaere, die al jaren om één Vlaams inschrijvingssysteem vraagt, hadden de Vlaamse regering en het Vlaams Parlement dit kunnen zien aankomen. “Zeer erg dat ze er in vijf jaar tijd niet in slagen een inschrijvingsdecreet te stemmen”, schrijft ze op Twitter. “Ook erg: hoe van dit brokkenparcours nu een communautair verhaal wordt gemaakt om de eigen onkunde te verbergen. Schaamteloos.”

Ouders weten nog altijd niet wanneer ze hun kind kunnen aanmelden voor hun favoriete school. Volgende week komen alle Gentse scholen samen om te beslissen of de vooropgestelde datum van 1 april blijft behouden.


Lees hier het volledig artikel op de website van Het Nieuwsblad