01 mei 2013

Door de ogen van het kind: het Reuzenhuis in het MIAT

Van 1 tot 17 mei kon je in het MIAT, aan de Minnemeers, het Reuzenhuis bezoeken. Dat is een tentoonstelling van de Gezinsbond die wijst op de gevaren voor kleine kinderen in en rondom het huis.Het interieur van een huis werd nagebouwd op schaal, met reuzenstoelen, een reuzenstrijkplank, een reuzengasfornuis en een reuzentoilet.

Bedoeling is om volwassenen te laten ervaren hoe het voor kinderen is, in en rondom het huis.

De voornaamste doelgroep is natuurlijk de ouders van jonge kinderen. Maar ook grootouders en professionele opvoeders of personeel van kinderdagverblijven en kleuterklassen kunnen er heel wat van opsteken.

Samen met schepen Annelies Storms (sp.a) en Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) opende Elke Decruynaere als schepen van Jeugd de tentoonstelling. Elke Decruynaere: "Dit past binnen de ambitie van Gent om de meest kindvriendelijke stad te worden. Het stadsbestuur wil hetzelfde doen als het Reuzenhuis: zoals de Gezinsbond het huis door de ogen van de kinderen bekijkt, zo wil het stadsbestuur naar de stad kijken. Want wat voor kinderen goed is, is voor alle Gentenaars goed".

 

Voor meer informatie ga naar de website