13 jul 2017

Draken en Lieveheersbeestjes nemen intrek in de Wereld van Kina

De Wereld van Kina is enkele nieuwe bewoners rijker. Lieveheersbeestjes vonden vorige maand hun weg naar de Tuin van Kina. Een nieuwe Draak verwelkomt de bezoekers van het Huis van Kina.In een vrolijk decor van gras en reuzebloemen gaan kleuters in een doe-tentoonstelling, net als lieveheersbeestjes, op zoek naar bladluizen.

"De Wereld van Kina bewijst opnieuw dat de Stad één grote klas is, niet alleen voor kleuters en studenten, maar voor iedereen die zich wil verdiepen in de wondere wereld van onze natuur."

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs en Jeugd

Op hun zoektocht in de Tuin van Kina komen ze een verteltheater, knutselhoek, puzzels en een snoezelhoek tegen. Dankzij studenten van het SKI (Stedelijk Secundair Kunstinstituut) en Kunsthumaniora Sint-Lucas kreeg het Huis van Kina er een derde draak bij.

Op de binnenkoer van de Sint-Pietersabdij is sinds gisteren een vliegend exemplaar te bewonderen. Dit is het resultaat van een projectweek waarbij de studenten naast individuele artistieke opdrachten gezamenlijk werkten aan een reuzedraak.

 

Meer informatie

De Wereld van Kina

SKI (Secundair Kunstinstituut)

Kunsthumaniora Sint-Lucas