14 feb 2014

Driekwart schoolgaande kinderen uit 2012 al aangemeld

Het Nieuwsblad - 14 februari 2014 '74 procent van de kinderen die in 2012 geboren zijn, zijn al aangemeld voor een school.' Dat zei plaatsvervangend schepen van Onderwijs Filip Watteeuw (Groen) in de gemeenteraadscommissie Onderwijs. De aanmeldingsprocedure startte op 31 januari en loopt nog tot 21 februari.Watteeuw kreeg in de commissie een vraag van raadslid Sandra Van Renterghem (N-VA) voor de voeten geworpen, naar aanleiding van ons bericht dat er naar schatting voor 150 beginnende kleuters geen plaats zal zijn in Gent. De schepen kaderde dat het om een schatting ging en maakte de vergelijking met 2012.

'Toen was er volgens de schatting een plaatstekort voor 250 instappende kleuters. Uiteindelijk bleken we bij de start van het schooljaar in september nog plaatsen over te hebben. Nu gaat het om een verwacht tekort van 150 plaatsen. Indien het echt nodig zou zijn, kunnen scholen noodmaatregelen nemen. Zo zouden we met noodunits 15 plaatsen kunnen creëren bij de Sassepoort en ook in de Moutstraat is dat mogelijk', aldus Watteeuw.

Dinsdag waren al 1.107 aanmeldingen voor instappers uit 2012 binnen. 'Dat is 74 procent van het totaal bereik. Er zijn nu nog 654 plaatsen vrij. Wellicht zal niet iedereen een toegangsticket bemachtigen in zijn voorkeurschool. Die mensen zullen een plek krijgen in scholen waar nog plaats is, op basis van eerst komt, eerst maalt.'