28 sep 2013

Het DRONGO talenfestival over meertaligheid trok ruim 7700 bezoekers

7700 bezoekers hebben zich op zaterdag 28 september 2013 in de Amsterdamse OBA laten inspireren door alles wat met meertaligheid samenhangt.

 

De tweede editie van het Drongo Festival speelde zich af in het hele gebouw van de OBA.

Van het souterrain tot in het Theater van 't Woord op de zevende etage stonden alle programma-onderdelen en de drukbezochte informatiemarkt van vijftien stands en twintig 'labs' in het teken van meertaligheid.

Het Drongo Festival is een initiatief van De Taalstudio, en is bedoeld voor iedereen die in het dagelijks leven met meertaligheid te maken heeft.

Te oordelen naar de positieve publieksrespons voorziet Drongo duidelijk in een behoefte: wetenschappers, ouders en kinderen, vakidioten en geïnteresseerde leken vonden elkaar op dit nog te weinig erkende thema. Naast lezingen viel er ook genoeg te doen. Het Chinese karakterschrift, Papiamento en Sranantongo ? het kon allemaal in een crashcourse worden geleerd tijdens de 'lab' sessies. Kansen en valkuilen bij het opvoeden van meertalige kinderen werden benoemd, terwijl ook het beleidsmatige perspectief aan de orde kwam. Een meerdimensionaal taalfestijn was het klinkende resultaat, getoonzet op 1 grondmotief: meertaligheid loont!

 

Meer informatie

Drongo Talenfestival