22 feb 2013

Dynamische open basisschool in de Brugse Poort

Op 22 februari heeft schepen van Onderwijs de nieuwbouw van basisschool De Piramide officieel geopend. Door de bouw van 6 kleuterklassen, 8 klassen voor lager onderwijs, een turnzaal, een refter en een dagverblijf is er een oplossing gevonden om het tekort aan klaslokalen in deze school in de Brugse Poort op te vangen.Elke Decruynaere

 

Het nieuwbouwproject kiest resoluut voor duurzaamheid, ecologie en rationeel energiegebruik. De Piramide is een ontmoetingsplaats die de relatie tussen kinderen, leerkrachten, directie, ouders en buurtbewoners enorm versterkt.

 

Schepen Decruynaere: "Ik vind dat schoolgebouwen echte ontmoetingsplekken mogen worden. De speelplaats die hier doorloopt tot op straat en de lokalen die ook door de buurt mogen gebruikt worden, zijn hiervan een prima voorbeeld. Bij de opening maakte ik niet alleen kennis met een zeer gemotiveerd team, ook de ouderraad toont zich bijzonder betrokken. Dit is een echte buurtschool waar we fier op mogen zijn. Het nieuwe gebouw is een opsteker voor de ganse werking."

 

foto: Jelle Van Coillie