02 dec 2016

Een zomer vol spelende kinderen

Gent draagt kindvriendelijkheid hoog in het vaandel,” zegt schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd Elke Decruynaere, “en wanneer kan je dat beter tonen dan tijdens de zomervakantie?”

Naast de Sint-Niklaaskerk werd een tijdelijke speel- en chillzone ingericht, compleet met zandbak, glijbaan en schommels. Onder de Stadshal waren kinderen de eerste twee weken van augustus koning. 

Ook de Pretfabriek was een absolute voltreffer. Gemiddeld gaven dagelijks 150 tot 200 stadskinderen het beste van zichzelf op het gocartparcours, in de knutselhoek of tijdens een bosspel.

Hoewel de Jeugddienst dit nog maar voor de tweede zomer organiseerde, vinden zeer veel ouders hun weg naar deze speelpleinwerking.

“Zo maken we van Gent stap voor stap een echt kindvriendelijke stad, waarin elk kind kan doen wat het het liefst doet: spelen.”

Elke Decruynaere, schepen van Jeugd Gent

Nog nieuw deze zomer was de start van de Bijspelerij in Gent, waarbij oudergroepen met een beurtrol de opvang verzekeren voor elkaars kinderen. Het Stadsbestuur nam daarbij een faciliterende rol op zich. Op die manier speelt de Stad in op de nood aan vakantieopvang met oog voor nieuwe mogelijkheden.