23 feb 2015

Eerste boom voor speelbos Zwijnaarde

Kinderen van de Sint-Vincentiusschool en van De Boekenmolen waren maandagochtend druk in de weer langs de E17. Struiken en bomen vormen er in de toekomst niet alleen een groenbuffer tussen de huizen en de autostrade, het wordt ook een speelbos.

 

Schepen van Onderwijs en Jeugd zette de eerste boom in de grond: "Ik was hier vorig jaar ook, samen met enkele andere schepenen, en toen vroegen kinderen meer groen en speelruimte."

Het bos is vanaf 2018 te vinden in een ingesloten landbouwgebied en maakt deel uit van de realisatie van de groenpool Parkbos.
Dat bevindt zich ten zuiden van Gent. Het is één van de groenpolen aan de rand van de stad die de Gentenaars meer ademruimte moet geven. Het gaat om een gebied van bijna 1200 ha, gelegen tussen de Ringvaart, de Kortrijksesteenweg, de E17 en de woonkern van De Pinte. Het ligt deels op grondgebied van de stad Gent en deels op grondgebied van De Pinte en Sint-Martens-Latem. Met een eigen bos en binnenkort ook een tramverbinding van trams 21 en 22 naar de Gentse binnenstad zal Zwijnaarde in de toekomst de place to be worden voor jonge gezinnen. Naast meer groen en speelruimte is de uitbreiding van kinderopvang en scholen er dus ook zeer welkom.

 

Meer informatie

Website Parkbos