29 jun 2015

Eerste Daltonleerlingen studeren af

Het Laatste Nieuws - 29 juni 2015 Gisteren was een bijzondere dag voor De Kleine Icarus in Gent. De eerste 'Daltonleerlingen' studeerden af. Negen jaar na de oprichting van de eerste Vlaamse Daltonschool, mochten leerlingen van het zesde jaar hun getuigschrift in handen nemen. Aiko en Jonas lopen al school in de Ledeganckstraat sinds de eerste kleuterklas, Ini was er nog maar een jaartje bij.Individueel

Maar allemaal werden ze evenveel in de bloemetjes gezet. Directeur Filip Lietar sprak elke leerling individueel aan over zijn of haar individuele talenten. De ene had een groot technisch inzicht, de ander was een geboren entertainer. Elke leerling kreeg als afscheidscadeau een boek, specifiek afgestemd op zijn of haar interesses en talenten.

Na de uiteenzetting nam de schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen) het woord. "Jullie doen mij heel hard denken aan Gent en de Gentenaren: eigenzinnig, met een hoek af, maar samen krijgen jullie veel gedaan", zei ze. Na de proclamatie konden de leerlingen, leerkrachten en ouders nog gezellig napraten bij een receptie. (LVE)