13 okt 2016

Eerste Jong & Wijsprijzen uitgereikt

Gisterenavond werden voor het eerst de Jong & Wijs Prijzen uitgereikt. Doel is mensen en organisaties die zich inzetten om van Gent een kind- en jeugdvriendelijke stad te maken te bedanken.Er zijn drie categorieën: een jongere, een volwassene, een bedrijf of organisatie. Elke winnaar kreeg uit handen van schepen van Jeugd Elke Decruynaere een cheque ter waarde van 750 euro voor zijn of haar project.

Winnaar van de categorie 'jongeren' werd Quinten De Maeyer. De jury was onder de indruk van de vele engagementen in het jeugdwerk die hij op zijn jonge leeftijd belangeloos aangaat.

Eva Willemyn, winnares in de categorie 'volwassenen' bracht nieuw leven in de wijk Muide-Meulestede met de heropstart van Scouts Meulestede.

Vzw Sportaround is de winnende organisatie, die werkt aan sportmogelijkheden voor alle kinderen en jongeren. Uit meer dan 1.000 inzendingen koos de Gentenaar als publieksfavoriet voor het project van Annemie De Vos. Zij organiseert op eigen initiatief een speelpleinwerking in het Rabot.

"Net zoals bij het bouwen van een huis heeft ons ambitieus project om van Gent de meest kind- en jeugdvriendelijkste stad van Vlaanderen te maken een stevig fundament nodig, namelijk alle Gentenaars en organisaties die zich dagelijks inzetten voor kinderen en jongeren", besluit Elke.