15 jan 2015

Eerste steenlegging basisschool De Letterdoos

Na meer dan 10 jaar neemt basisschool De Letterdoos afscheid van haar containers. Binnenkort komen er 4 nieuwe, moderne lokalen en een refter. Schepen van Onderwijs legde vorige week samen met een paar enthousiaste kinderen en schepen De Regge (sp.a) de officiële eerste steen. 

 

"Om elke leerling een plek op school te garanderen breiden we volop uit. Daarnaast is er een inhaaloperatie voor verouderde schoolinfrastructuur. Dat is hier het geval waar we versleten containers vervangen door duurzame gebouwen. Dat komt het comfort van de leerlingen en leerkrachten en ook het milieu ten goede."

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

De Letterdoos is één van de Gentse unieke methodescholen, want het is de enige die zich richt tot leerlingen met meervoudige intelligentie. Door talenten te stimuleren worden zwakkere punten er versterkt.

"In deze tijden, waarin we leerlingen niet als een homogene groep kunnen zien, is dit een bron van inspiratie. Want leerkrachten hebben hier de mogelijkheid om heel gedifferentieerd te werken en er wordt ingezet op elk talent." Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs
 

Meer informatie:

Meervoudige Intelligentieschool De Letterdoos