26 apr 2016

Eerste steenlegging Hippo’s Hof

De komende jaren zullen de investeringen in het onderwijs heel zichtbaar worden. Er wordt veel gebouwd en verbouwd in de scholen van het Stedelijk Onderwijs, niet alleen op vlak van duurzaamheid, maar ook qua uitbreidingen. 

"De school past perfect in het plan van een kindvriendelijke stad. Een stad waar iedereen de ruimte krijgt om zich te ontplooien en zichzelf te zijn. Een kindvriendelijke stad is een aangename stad, waar het leuk leven is. En wat goed is voor de jonge Gentenaars, is ook goed voor elke Gentenaar."

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

Op 26 april legde schepen van Onderwijs Elke Decruynaere samen met collega schepen van Facility Management Martine De Regge de eerste steen voor de totale verbouwing van de stedelijke basisschool Hippo's Hof in het Elisabethbegijnhof.

Deze Jenaplanschool zal uitgroeien van een kleine kleuterschool tot een volwaardige basisschool met 225 plaatsen én een fantastisch groene en avontuurlijke speelplaats.

Met deze uitbreiding geeft het stadsbestuur een antwoord op de capaciteitsdruk in de omgeving.
Ook al wordt de school groter, ze blijft wel een echte buurtschool, het kloppende hart van de omgeving en haar bewoners.