15 dec 2016

Eerste steen jeugdlokaal Bonte Was

Vrijdag 16/12/16 mag schepen van Jeugd weer haar bouwhelm opzetten. Dan legt ze samen met collega schepen Martine De Regge (sp.a) de eerste steen van een nieuw jeugdlokaal in de Wasstraat.Elke Decruynaere

Het nieuwe jeugdlokaal in de Dampoortwijk moet eind volgend jaar af zijn. De speel-o-theek Kiekeboe, de kinder-, tiener- en jongerenwerking en bureauruimte voor de jeugdwerkers van vzw Jong vinden er hun vaste stek. Maar ook anderen zullen kunnen gebruik maken van het nieuwe jeugdlokaal. Zo kan de aangrenzende Freinetschool De Vlieger er overdag terecht. Het sanitair zal ook publiek toegankelijk zijn. Het gebouw werd ontworpen met het oog op een maximaal gebruik, zodat ook buurtorganisaties van de infrastructuur gebruik zullen kunnen maken. In één beweging wordt ook de hoofdtoegang van de school vernieuwd met o.a. voldoende fietsenstallingen.

"De Dampoort is een wijk met 2051 kinderen jonger dan 11 jaar. Het is een kwetsbare wijk maar ook één met veel kansen. Kleine kinderen worden groot, naast kinderopvang en scholen is er ook de vrije tijd. Als schepen van Jeugd ben ik fier dat we binnenkort zo'n prachtig gebouw kunnen realiseren waar jongeren uit de buurt hun thuis kunnen maken", besluit Elke Decruynaere.