11 okt 2013

Eerste steenlegging polyvalente zaal Neptunus - Wondelgem

Op vrijdag 11 oktober plaatste samen met Martine De Regge en Christophe Peeters, de 1ste steen van een nieuwe polyvalente zaal in Wondelgem.  Reeds in de jaren '90 klonk de roep naar een eigen plek heel sterk in Mariakerke en Wondelgem. Elke Decruynaere,

Naast voldoende polyvalente lokalen voor de buurt, krijgt FOS de Tortels als één van de enige er een vaste plek.  Daardoor kunnen ze eindelijk uit hun containers.  Maar ook tal van andere socio-culturele verenigingen kunnen hier polyvalent gebruik van maken voor vergaderingen, activiteiten en fuiven.  

 "Ik weet dat jullie geduld zwaar op de proef gesteld is. Maar ik ben fier, als schepen van Jeugd, dat ik vandaag de 1ste steen van jullie nieuwe zaal mag komen leggen", sprak Elke Decruynaere de aanwezigen toe. "Eén van de cruciale factoren van een goed jeugdbeleid is immers het scheppen van voldoende fysieke en psychische ruimte voor kinderen en jongeren.  Ik ben er zeker van dat, eenmaal de bouwwerken klaar zullen zijn , deze plek een boost zal geven, niet alleen aan FOS de Tortels, maar aan het voltallige verenigingsleven in Wondelgem en Mariakerke.