31 aug 2013

Er wordt getoverd in Gent

Op 1 dag tijd een kleuterschool verhuizen. Van knuffelberen en knutselmateriaal tot zwaar meubilair, onze brandweermannen verpinkten niet. Een oog op de scheur in het gebouw, een oog op de kleuterjuffen die al het materiaal labellen: zes volledige kleuterklassen en de buitenschoolse kinderopvang. De juffen en kindbegeleidsters moesten het van de ene op de andere dag achterlaten in het scheefgezakte gebouw van het Laurentinstituut in de Onderstraat. Vandaag krijgt alles een plaatsje in nieuwe lokalen. Je ruikt er de verf nog. Ouders waren er op hun laatste vakantiedag in de weer met verfborstels. Op zaterdag helpen ze opnieuw.  Net  als een aantal directeurs die zo hun collega een hart onder de riem  steken.

Er wordt getoverd in Gent.

In volle vakantieperiode een tijdelijk onderkomen vinden voor 120 kleuters. Geen sinecure in het hartje van een stad. Veiligheidsrisico's nemen was geen optie. De grote graafwerken moesten worden stilgelegd voor de verhuis. Het schoolgebouw gestut om te kùnnen verhuizen. De nieuwe locatie werd in sneltempo gepoetst, stoelen en tafels klaargezet voor het infomoment woensdagavond. Oplossingen gezocht voor alle praktische bezwaren die daar naar boven kwamen. De betrokkenheid, flexibiliteit en oplossingsgericht die ik ervaren heb is gewoon indrukwekkend.

Gehoord aan de telefoon: "moest het in een andere stad zijn, ik zou het nooit doen, maar ik doe dit uit liefde voor Gent"

 

 * fier op mijn stad *