09 nov 2016

Experts van Canada, Denemarken tot Indonesië ontdekken Gent als kindvriendelijke stad

Elke Decruynaere ? 7-9 november 2016 ? KASK Van maandag 7 tot woensdag 9 november was Gent gaststad voor de internationale conferentie 'Child in the City'. Niet minder dan 288 academici, politici, sociaal werkers en stadsplanners uit 35 landen verzamelden in het KASK.

De tweejaarlijkse conferentie was aan zijn achtste editie toe en is uitgegroeid tot het internationale trefpunt voor iedereen die betrokken is bij de uitbouw van kindvriendelijke steden. De conferentie bood zowel aan de Stad Gent als aan alle deelnemers de mogelijkheid om good practices te horen en te zien en ideeën uit te wisselen met gelijkgezinde steden in Europa en verder.

De centrale thema's waren: het voeren van een kindvriendelijk beleid, de sociale positie van kinderen in de stad, een kindvriendelijke publieke ruimte, vluchtelingkinderen en kinderen met een migratieachtergrond.

"Door het congres naar Gent te halen konden we ons laten inspireren door de hele wereld. Tegelijk toonden we ook hoe ver we zelf staan. Het internationale publiek was onder de indruk van onze Gentse projecten. Steeds meer kinderen groeien op in de stad. Volgens mij bestaat er geen betere plek om op te groeien, maar dat vraagt een actief beleid voor een kind- en jeugdvriendelijke stad. Dat is een uitdaging waar we gelukkig niet alleen voor staan", zegt schepen van Jeugd Elke Decruynaere.

Meer info vind je via deze website