21 nov 2015

Feestelijke opening van het Schoolpark op Land van Waaslaan

  Op zaterdag 21 november, na een ontmoeting met de Sint, opende schepen van Onderwijs samen met haar collega schepen Balthazar (sp.a) het Schoolpark te Sint-Amandsberg.

Decruynaere

Foto 20151121 Feestelijke Opening SchoolparkWat vroeger een schoolparking was is nu omgetoverd tot een groene speelplek aan de Land van Waaslaan.

Het is een parkje geworden met gevarieerde speelelementen, groen en intensieve speelzones.

Het is een plaats waar kinderen van school de Toverberg en kinderdagverblijf Duimelotje zich tijdens de schooluren kunnen uitleven en dat o.a. in de weekends ook open zal staan voor de buurt.

"In een stad moet je creatief omgaan met ruimte en de invulling van die ruimte. Door de parking op te geven werd de speelplaats groter en konden we een park aanleggen." aldus schepen Decruynaere.

Het parkje kwam tot stand na twee infovergaderingen met de buurt en uit een samenwerking tussen verschillende stadsdiensten.

Naast de school en de dienst kinderopvang zette ook de jeugddienst er haar schouders onder om dit Schoolpark te realiseren. Omdat het park openstaat voor de buurt staat de groendienst in voor het onderhoud. Bij de opening werd aangekondigd dat er dit voorjaar een oproep komt aan Gentenaars om soortgelijke parkjes te realiseren.