09 mrt 2016

François Laurentinstituut krijgt grafittimuur in fietsenstalling

Afgelopen woensdag waren schepenen en Filip Watteeuw bevoorrechte getuigen bij de opening van de nieuwe graffitimuur in de fietsenstalling van het François Laurentinstituut.Elke Decruynaere

Deze basisschool is in het hartje van de stad gehuisvest. Twee kunstenaars werden op de muur losgelaten en het mag gezegd: het resultaat mag er wezen. "De opening was de afsluiter van een week waarin alle leerlingen samenwerkten over cultuur en verkeer" geeft schepen van Onderwijs Decruynaere aan, die ook tevreden vaststelde dat er een grote verbondenheid was tussen klein en groot. Kleuters werden door de grotere kinderen begeleid en allen keken ze vol spanning toe hoe het lint met veel egards werd doorgeknipt.

Elke Decruynaere: "De opening past perfect in de stappen die het gehele team zet richting duurzame mobiliteit. Het was ook de eerste school die een schoolstraat kreeg. Iets wat ondertussen al heel wat navolging kende."

Schepen Decruynaere gaf de leerlingen alvast een volgende opdracht: op zoek gaan naar een stukje groen. Vervolgens een foto nemen, deze posten op Instagram of mailen naar de Jeugddienst en zo kans maken op het geweldige kinderboek 'Schaap zoekt groen'.