06 okt 2015

Geen stress meer dankzij kinderopvangpunt

Stad Gent maakt werk van één centraal loket waar je alle info over vrije plaatsen in de kinderopvang kan vinden.

In 2006 trok Groen aan de alarmbel. Toen waren er in Gent maar liefst 600 plaatsen te kort in de kinderopvang. Verhalen over ouders die geen plaats vonden, haalden regelmatig de krant. Intussen kwamen er meer dan 1.000 plaatsen bij. Met dubbel zoveel kinderopvang als Antwerpen haalt Gent de norm die de Vlaamse Regering zich tegen 2016 oplegde.

 

Toch blijft het voor aanstaande ouders regelmatig stressen. Deels doordat ze de weg naar het aanbod niet goed vinden. Daarom maakt Stad Gent werk van één centraal loket waar je alle info over vrije plaatsen kan vinden. Ook pasten we het reglement voor de stedelijke kinderdagverblijven aan waardoor ouders sneller geïnformeerd worden.

Tegelijk is een verdere groei nodig. We openen niet alleen het nieuwe kinderdagverblijf De Bubbels in de Brugse Poort, maar ook in de Rabotwijk, Gentbrugge en de Oude Dokken komt er nieuwe kinderopvang.

We blijven bij de Vlaamse Regering aandringen op uitbreidingsmogelijkheden voor private opvanginitiatieven, die ook meer met inkomensgebonden prijzen moeten kunnen werken.

 

Meer informatie

Kinderopvangpunt Gent