18 jan 2017

Gent investeert in eigen internaat

Meer dan 100 kinderen vinden elke weekdag een tweede thuis in het Gentse stedelijk internaat. Het internaat heeft een lange geschiedenis en Gent schrijft een uniek verhaal door hierin te blijven investeren. De opening van een nieuw sanitair blok gisteren gaf schepen van Onderwijs de mogelijkheid om de werking en toekomst van het internaat onder de aandacht te brengen.Elke Decruynaere

 

Het internaat kent drie locaties: de Pollepelstraat, de Olijfstraat en Henri Story. Door verouderde infrastructuur moest een deel van de kinderen van het Storyplein verhuizen. Het stadsbestuur trok vervolgens budget uit voor aanpassingswerken op de locaties Pollepelstraat en Olijfstraat. Dit geeft de mogelijkheid om beide om te bouwen tot aparte internaten.

 

Elk kind is welkom                

Kinderen van het basisonderwijs worden opgevangen in de Olijfstraat en de leerlingen van het secundair onderwijs in de Pollepelstraat. Samen hebben ze plaats voor 107 kinderen. Schepen Decruynaere: "Onze internaten leveren prachtig werk. Onze medewerkers creëren een echte thuis voor de kinderen, een plaats waar ze zichzelf kunnen zijn, maar ook de wereld kunnen ontdekken. Ook dit is Gent, kindvriendelijke stad: kinderen die dat nodig hebben een warme tweede thuis geven."