12 okt 2018

Gent ontvangt als eerste stad in België het label Kindertalentenfluisteraarstad.

Stad Gent mag zich voortaan Kindertalentenfluisteraarstad noemen. De Stad krijgt het label uit handen van de bezieler van de Kindertalentenfluisteraars Luk Dewulf en Els Pronk nadat op 2 jaar tijd verschillende scholen en meer dan 150 leraren uit het Gentse onderwijs het opleidingstraject volgden. En nadat verspreid over de stad vele pop-ups plaatsvonden (oa. onder de stadshal en in het Beroepenhuis).

 

Luk Dewulf: “Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun talent, anderen kunnen hen helpen om zich bewust te worden van hun talent. Dat is precies wat een kindertalentenfluistaar doet. Kinderen helpen om hun talenten te benoemen. We dromen ervan dat elk kind dat in Vlaanderen, Nederland en uiteindelijk de hele wereld geboren wordt, zijn talenten kan leren kennen op een zeer laagdrempelige manier. Het zou een basisrecht van elk kind moeten zijn. Gent is de eerste stad die deze droom helpt realiseren”.

Nadat in mei 2017 basisschool De Letterdoos als eerste school het label Talentenfluisteraarschool ontving, krijgt de Stad Gent deze eer. De volgende steden in het rijtje zullen de stad Zwolle en de de stad Leiden zijn.

Ik ben fier dat onze stad als eerste zo’n titel te beurt valt. We blijven ambitieus. Samen met het Onderwijscentrum Gent willen we nog meer scholen, over alle netten heen, verleiden om een Kindertalentenfluisteraarschool te worden, besluit Elke Decruynaere.