18 sep 2020

Gent verwelkomt 80.000 studenten!

Het nieuwe academiejaar gaat op maandag 21 september 2020 van start. De Stad roept alle studenten op om de regels te volgen, maar wil hen ook warm welkom heten. Ze maken immers deel uit van het Gentse DNA.

Totempalen

De Stad Gent start een campagne om studenten op een positieve manier te verwelkomen. Tegelijkertijd worden ze ook gewezen op de coronarichtlijnen. Zo komen er totempalen in de belangrijkste studentenstraten, spandoeken op het Sint-Pietersplein, en bierkaartjes met richtlijnen in de horeca. Er start ook een campagne via sociale media met een warm welkom, maar ook met de richtlijnen waar studenten zich aan moeten houden.

"Samen met de burgemeester heet ik elke student van harte welkom! We roepen ook op om de corona-richtlijnen goed te volgen, uit zorg voor elkaar, de Gentenaars en de families. Met de studentenverenigingen zijn we in nauw overleg om dit op een veilige manier te organiseren. Dat overleg en de wijze waarop ze zelf verantwoordelijkheid nemen is een mooie Gentse traditie aan het worden." 

Q&A voor studenten

In samenspraak met de hoger onderwijsinstellingen is er op het communicatieplatform Student in Gent ook een FAQ opgemaakt waar studenten alle informatie terugvinden over de gevolgen van de coronamaatregelen voor hen, het kotleven en de studentenverenigingen.

Vragen over welbevinden of tips voor nieuwe studenten om vrienden te maken komen ook aan bod.

154 studentenverenigingen krijgen ondersteuning

Studentenverenigingen kleuren het studentenleven door in te zetten op onthaal en het verbinden van studenten. Alle 154 studentenverenigingen die door de Stad erkend zijn, krijgen daarom vanuit het noodfonds een eenmalige toelage van 250 euro voor extra kosten om activiteiten coronaproof te organiseren.

"Cantussen, fuiven of dopen kunnen niet doorgaan. Maar studenten mogen elkaar wel ontmoeten. Op de campus, op de Overpoort of via de studentenverenigingen kan dat volgens de coronarichtlijnen. Met de verenigingen zijn we in nauw overleg om dit op een veilige manier te organiseren. Dat overleg en de wijze waarop ze zelf verantwoordelijkheid nemen is een mooie Gentse traditie aan het worden. Nieuw is de subsidie vanuit de stad voor de studentenverenigingen." - Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs stad Gent

 

Klik op onderstaande link voor meer informatie

www.studentingent.be

FAQ Student in Gent