14 mrt 2013

Gents Freinetonderwijs is kwaliteitsvol onderwijs

  Naar aanleiding van het doctoraat van KU Leuven-studente Jerissa De Bilde, omtrent de , trokken vooral conclusies rond de achterstand voor wiskunde de aandacht van de media.

Kwaliteit van Methodeonderwijs in Vlaanderen

Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere kreeg hierover op de Commissie Onderwijs van 14 maart enkele vragen van raadsleden.

Elke Decruynaere kon de resultaten aanvullen met een Gentse analyse van het Freinetonderwijs. Er blijkt in Gent geen verschil te zijn tussen de resultaten van leerlingen in het Freinetonderwijs en die van leerlingen in het traditionele basisonderwijs.

De leerwinst in het Gentse Freinetonderwijs kent wel een tragere groei bij aanvang in het eerste en tweede leerjaar. Maar daarna kent ze een versnelde groei, waardoor op het einde van de rit er geen opvallende verschillen meer zijn.

Ook het secundair Freinetonderwijs scoort goed. Meer nog: de slaagkansen van leerlingen van het Freinetatheneum De Wingerd liggen in vergelijking met die van leerlingen van de traditionele scholen hoger in het hoger onderwijs. Deze analyse bevestigt de kwaliteit van het Gentse Freinetonderwijs.De voorbije jaren is sterk ingezet op kwaliteitsvol onderwijs en dat rendeert. Ook de komende jaren blijft dit dus prioritair.