02 okt 2014

Gents jeugdwerk in de bloemetjes

Septembersessies Drongen, Oostakker, Gent-centrum - 2-3-4 oktober 2014

Het Gentse jeugdwerk werd ook dit jaar uitgenodigd voor de septembersessies tijdens 3 achtereenvolgende avonden op 3 verschillende locaties. Jeugdverenigingen kunnen zelf kiezen bij welke van de sessies ze wensen aan te sluiten en zo alles te weten komen over het ondersteuningsaanbod van de Stad. Tegelijk worden alle jeugdwerkvrijwilligers in de bloemetjes gezet. Schepen van Jeugd bezocht de 3 sessies en sloeg een praatje met tal van jeugdwerkers, speelpleinmonitoren en andere vrijwilligers.

 "Jeugdwerk in een stedelijke context is niet altijd evident en vraagt veel inzet van talloze jonge vrijwilligers. We moeten hen blijven koesteren en ondersteunen. De septembersessies zijn een ideale setting om uit eerste hand te horen wat er leeft bij het jeugdwerk. Samen met de Jeugddienst gaan we aan de slag met deze signalen." - Elke Decruynaere, schepen van Jeugd Gent

Medewerkers van de Jeugddienst stelden de verschillende ondersteuningsinitiatieven van de Stad Gent voor en bedienden de vrijwilligers van de nodige hapjes en drankjes.