23 okt 2015

Gentse jeugdbewegingen in de bloemetjes op 23/10/2015

Elke Decruynaere - 23 oktober 2015 - Coyendanspark Vandaag is het de "". Op verschillende plekken in Vlaanderen worden evenementen op het getouw gezet.

Dag van de Jeugdbeweging

In Gent wordt het feest dit jaar over een totaal andere boeg gegooid. Het traditioneel ontbijt voor de vroege vogels wordt vervangen door een afterschool-evenement.

Een gratis en feestelijk moment tussen 16 en 19 uur in het Coyendanspark voor al wie er in het uniform van haar/zijn jeugdbeweging staat.

 

De leiders worden getrakteerd op gratis pannenkoeken, er zijn optredens van oa Uberdope, animatie door de Pretkamjonet en interactieve standjes van heel wat jeugdorganisaties.

 

"Als tiener heb ik zelf een enorm leuke tijd gehad bij de jeugdbewegingen. Maar ik had toen geen idee hoeveel vrijwilligerswerk dit vraagt. Jeugdwerk vraagt sowieso een hoop inzet van onze jongeren, niet enkel op zaterdag- of zondagmiddag. Toch levert het jeugdwerk elk op hun manier een bijdrage aan een leefbare stad. Die meerwaarde mogen we niet onderschatten", zegt schepen van Jeugd Elke Decruynaere.

Logo Ik geef leiding in Gent

 

Om een antwoord te bieden op het tekort aan jeugdleiders in sommige groepen, lanceerde Elke #ikgeefleidingingent, een wervingscampagne om jongeren te motiveren leider te worden in een Gentse jeugdbeweging