19 sep 2015

Gentse jeugdhuizen karten met Mario Kart

Het Nieuwsblad - 19 september 2015 - Rudy Tollenaere Een zestal jeugdhuizen verzamelden zaterdagavond aan de parking van warenhuis Carrefour in Oostakker, waar ook jeugdhuis JOB gehuisvest is. 

In samenwerking met Formaat, de overkoepelende federatie van jeugdhuizen, reden teams life met karts op een parcours in achtvorm.
Dat parcours werd vanuit de hoogte op de grond geprojecteerd, waardoor men de indruk kreeg dat men live een computerspel speelde.
Maar het parcours en de hindernissen - gebouwd met laadpaletten - was dus wel echt.
En de tekst 'Mind your head' bleek niet overbodig, zo bleek. Het initiatief is het resultaat van het project Woensdag van de Gentse jeugdhuizen en Formaat.

Woensdag is de projectnaam van een jeugdhuisinitiatief waarbij de jongen op woensdag kunnen deelnemen aan diverse ateliers. Uit de brainstormvergaderingen kwam de idee om naar aanleiding van de dertigste verjaardag van het computergame Mario een live versie van Mario Kart te spelen.

Schepen voor jeugd Elke Decruynaere (Groen) kwam niet meeracen, en beperkte zich tot geven van het startschot: 'In de periode van de lagere school hadden we thuis voor Sinterklaas een Nintendo en één van de Mariogames gekregen en ik herinner mij dat ik daar heel fel mee bezig was. Zo fel, dat als ik daarna een boek las, ik de Mariofiguurtjes nog zag springen en vallen' aldus de schepen, lachend. 'Maar nu speel ik voor alle duidelijkheid geen games meer.'