Vanaf 2017 worden de brugfiguren van het vrije net tewerkgesteld bij de Stad Gent. Daarmee is de structurele inbedding van wat 20 jaar lang een project was een feit.
Intensievere samenwerking
"We zijn niet aan ons proefstuk toe. Enkele jaren geleden bundelden de Gentse CLB's al hun krachten in de overkoepelende vzw TOPunt. Dat unieke succesverhaal is zonder meer een voorbeeld voor de rest van Vlaanderen. Met de tewerkstelling van de brugfiguren uit het katholieke onderwijs in het Onderwijscentrum Gent schrijven we nu een nieuw hoofdstuk. Vanuit deze eenheid in verscheidenheid werken we samen aan een gezamenlijk doel: een zo goed mogelijk onderwijs voor de kinderen in Gent."
Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs Gent.
Na de recente beslissing om uit te breiden met 3.5 personeelsleden, is dit een tweede sterk signaal van het belang dat dit stadsbestuur hecht aan het werk van brugfiguren. Brugfiguren werken op scholen als extra personeel om de brug te maken tussen gezinnen en scholen. In totaal zijn er intussen 50 Gentse scholen die kunnen rekenen op een vaste brugfiguur.
Met de overname wil het Onderwijscentrum Gent, een nieuw en netoverschrijdend ondersteuningscentrum voor het Gentse onderwijs, de werkzekerheid voor de brugfiguren verzekeren, een maximale mobiliteit realiseren en de planlast bij de scholen terugdringen. De Stad Gent is ervan overtuigd dat dit het startpunt is van een intensievere, netoverschrijdende samenwerking met het vrije onderwijsnet.
20-jarig bestaan
In 2017 viert de werking van de brugfiguren haar 20-jarig bestaan. In die periode is het concept, waarbij op scholen brugfiguren worden ingezet om de communicatie tussen school en ouders te verbeteren en ouders meer te betrekken bij de school, uitgegroeid tot een waar succesverhaal.
Meer informatie
Brugfiguren Onderwijscentrum Gent