04 jun 2021

Gevelbord als keurmerk voor oud-leerlingen Hotelschool Gent

Hotelschool Gent staat voor kwalitatief, ondernemend en innovatief culinair onderwijs. Vorige week mocht schepen van Onderwijs Elke Decruynaere het eerste gevelbord bevestigen op de zaak van oud-leerling en chocolatier Jannes Deduytschaever, als keurmerk van zijn opleiding. Alle alumni van de school kunnen zo’n bord op hun gevel aanbrengen als teken van hun gedegen scholing.

 

Kwaliteitsbewijs innovatieve culinaire opleiding

Veel van de oud-leerlingen werken in de culinaire sector, al dan niet met een eigen zaak. Zij zijn trots op hun parcours en waren zelf vragende partij om een gevelbord te kunnen plaatsen van Hotelschool Gent als kwaliteitsbewijs van hun innovatieve culinaire opleiding. Aan de klant geeft het bord de garantie dat een professioneel geschoold vakman/-vrouw in de zaak actief is.


Op naar veel bordjes

Het eerste bord mocht ik in de gevel schroeven van Jannes Deduytschaever, die recent een zaak opende in de Mageleinstraat. Jannes was een heel goede leerling met een passie voor chocolade. Dat heb ik mogen proeven! Proficiat aan Jannes en proficiat aan Hotelschool Gent. Dat er nog veel bordjes aan de Gentse gevels mogen volgen (en ver daarbuiten)!

Leuke uitsmijter: Hotelschool Gent heeft de plaquettes laten fabriceren door Emaillerie Belge, de enige nog bestaande emaillerie in België.

 

Meer informatie

Gevelbordjes Hotelschool Gent

Chocolatier Deduytschaever , Facebook Chocolatier Deduytschaever

Emaillerie Belge

 

In de pers

26 mei 2021 VRT: 'Hotelschool Gent geeft kwaliteitslabels aan oud-leerlingen met een zaak'

26 mei 2021 Het Nieuwsblad Gentse Hotelschool lanceert eigen kwaliteitslabel: “Toont leerlingen waarvoor ze het doen”'

26 mei 2021 AVS Gevelbordjes Hotelschool Gent dienen als kwaliteitslabel

 

Lees meer artikels over de Hotelschool

27 september 2019 Wim Ballieu en Michaël Vrijmoed inspireren jonge chefs om plantaardig te koken