22 mrt 2017

Gratis buggy’s lenen onder de Stadshal

Vanaf 22 maart kan je bij het buggypunt onder de stadshal gratis een buggy lenen voor een bezoek aan de stad. Zo wordt het gemakkelijk om met kleine kinderen met de fiets of het openbaar vervoer naar de stad te komen. Het idee komt van een jonge mama uit Gentbrugge.  Zij postte een jaar geleden op de site het idee om uitleenbuggy's te voorzien in de binnenstad. Omdat het voorstel perfect past binnen de ambitie om Gent verder uit te bouwen tot een kindvriendelijke stad en Gentenaars wil stimuleren om "slim te schakelen", ging de kindersecretaris hiermee aan de slag.

Het project is een samenwerking  tussen schepenen Elke Decruynaere, Filip Watteeuw, de Jeugddienst en Max Mobiel en mikt in eerste instantie op Gentenaars die zich op een duurzame manier in de stad verplaatsen. Je parkeert je fiets simpelweg in de ondergrondse stalling onder de Stadshal of de Sint-Michielsbrug, en kan dan de buggy gratis afhalen bij Max Mobiel onder de stadshal.

"Dit past niet alleen perfect in ons doel om van Gent een kindvriendelijke stad te maken. Het is ook mooi dat het idee van Gentenaars zelf komt. De kindersecretaris zette er haar schouders onder om het in goede samenwerking echt waar te maken."

Elke Decruynaere, schepen van Jeugd Gent

Je kan de buggy ontlenen tijdens de openingsuren van het Fietspunt, op weekdagen van 8 tot 18 uur en in het weekend van 10 tot 18 uur. Het uitleenpunt bevindt zich op de Green, de groenzone voor de stadshal, naast het Belfort Stadscafé.

Via de website van Max Mobiel kan je vooraf een buggy reserveren.