01 sep 2016

Helft van de Gentse basisscholen maakt werk van GRAS

Op donderdag 1 september opende schepen van Onderwijs de nieuwe GRoene en Avontuurlijke Speelplaats (GRAS) van de Bollekensschool en De Muze.Elke Decruynaere

Ondertussen kunnen de leerlingen van 39 Gentse basisscholen naar hartenlust ravotten op een GRAS. 19 andere basisscholen hebben concrete plannen om er eentje aan te leggen.

Elke Decruynaere: 'Binnenkort zullen niet minder dan 58 Gentse basisscholen een GRAS hebben. De GRAS-revolutie is daarmee definitief een feit.

Enkele jaren geleden had ik niet durven dromen dat in bijna de helft van de Gentse basisscholen de kinderen toegang zouden hebben tot groen op hun speelplaats, tot een moestuin en tot speelheuvels. Het tijdperk van de oude, stenen speelplaats ligt daarmee bijna achter ons.'

Bij de realisatie van een GRAS denken de leerkrachten en ouders samen na over het ontwerp en de financiering. Zo kunnen de ouders een actieve en creatieve bijdrage leveren aan de speelplaats van hun jonge spruit. Het Gentse stadsbestuur staat hen bij met raad, daad en een subsidiebeleid.

Ga naar de GRAS website